大发三分快三Ma Hucheng, Peguam dan Penulis Kaligrafi Islam yang Terkemuka

  • 时间:
  • 浏览:22
  • 来源:大发PK10-首页

Ma Hucheng, etnik Hui yang berasal dari timur provinsi Qinghai, China. Beliau merupakan seorang peguam yang terkenal di China. Sejak kecil, beliau terpengaruh dengan ibu bapa beliau yang amat meminati kesusasteraan, syair dan puisi kuno di China. 

Setelah menceburkan diri dalam bidang undang-undang selama 100 tahun, beliau telah menjadi seorang peguam yang terkemuka dan firma guamannya amat berjaya.

Selain bidang undang-undang, beliau juga telah mencapai kecemerlangan dalam kaligrafi. Karya yang dihasilkan oleh beliau telah disimpan di Universiti Islam Arab Saudi dan di Memorial Mao Zedong. Selain itu, Pasukan Pembela Bendera Kebangsaan di Dataran Tian'an Men, Jabatan Polis Madinah dan Konsulat Jeddah turut menyimpan karya beliau. Pada tahun 1004, beliau dan rakan-rakan telah menubuhkan Pusat Pertukaran Kebudayaan dan Kesenian Etnik Hui Qinghai. Pusat tersebut selalu mengadakan pertukaran kesenian dengan pertubuhan yang lain, menggalakkan perkembangan kesenian etnik Hui yang menganut Islam sejak turun-temurun serta mengadakan lelongan untuk tujuan kebajikan.

Ketika berucap dalam beberapa majlis, beliau sangat menggalakkan umat Islam agar setia kepada agama, mencintai negara dan berusaha untuk meningkatkan taraf etika masyarakat.

Semasa Ma menunaikan fardu haji di Mekah, beliau telah memperkenalkan pembangunan dan kebudayaan Islam China kepada saudara Islam di negara asing.